ЛСВ консультант - 5S - Метод фотографій з фіксованої точки
HyperLink
GooglePlay   Facebook   VKontakte   LinkedIn   YouTube
 
укр  
   рус  
Частину функцій вимкнено.
Вхід   Реєстрація


GooglePlay   Facebook   VKontakte   LinkedIn   YouTube

LEAN PRODUCTION – ОЩАДЛИВЕ ВИРОБНИЦТВО

5S - організація робочого середовища та контроль запасів

Метод фоторгафій з фіксованої точки


З чого почати впровадження 5S. Резонне запитання, відповідь на яке давно знайдена – з методу фотографій з фіксованої точки.

Порядок роботи за методом фотографій з фіксованої точки простий та зрозумілий, як і сам метод 5S, проте забезпечує отримання визначних практичних результатів.

                                   

Підготовчі (установчі) збори
Метод фотографій з фіксованої точки, це очевидно з його назви, передбачає зйомку дільниць на робочих місцях, які працівники не хотіли б виносити до широкого загалу. Тому необхідно необхідні попередні установчі збори. Мета зборів – роз’яснити працівникам цілі та завдання роботи, щоб вони відчували себе не «жертвами», а учасниками та рушійною силою процесу розвитку підприємства.

Вибір об’єкту зйомки
        - місця у яких немає порядку місця із надлишковими запасами (потрібними і непотрібними)
        - брудні місця місця, що не прибираються
        - місця, що важко прибрати, або почистити
        - місця із мастилом чи іншою рідиною, що розтеклися
        - місця, що викликають сором, якщо їх показати стороннім
        - небезпечні місця

Маркування місця та проведення зйомки
Зйомка ведеться декілька разів, через заздалегідь встановлені проміжки часу. Знімається одне й теж місце, з того ж ракурсу, тож стандартний цикл складається з 4-х кадрів через певні проміжки часу. Порівняння фотографій дозволяє відслідкувати динаміку змін та оцінити досягнутий результат.

                                          

Розміщення фотографій на стенді
Результати оформлюють у вигляді карти впровадження 5S, що містять зроблені фотографії (дивитись приклад). Карти впровадження розміщують у місцях загального доступу - на спеціальних стендах у виробничих приміщеннях, вбиральнях, їдальні.

 

У карті впровадження 5S, окрім іншого, передбачене оцінювання стану об’єкту, що його знімають. Оцінка ведеться у балах, які відмічаються під кожним фото у карті впровадження. Зазвичай використовується п’ятибальна шкала, де оцінки виставляють за такими правилами:
            1 бал – жахливий стан
            2 бали – дуже погано
            3 бали – загальний вид не шокує
            4 бали – добре, але може бути краще
            5 балів – дуже добре

Зняті фото, на усіх етапах, обов’язково обговорюють з працівниками, особливо з тими, хто, власне, буде усувати зняті недоліки. Працівникам пропонують самостійно виставити бали оцінки. Потім їх порівнюють з оцінкою керівника. Це дозволяє у короткий термін досягти розуміння робітниками ставлення керівника до вирішуваних проблем.

   Відсутність кількісної оцінки зводить майже нанівець результативність впровадження 5S.

Seiri     Seiton     Seiso     Seiketsu     Shitsuke     МФТ

ПОДІЛИТИСЯ  FB  VK  IN  TW
Тут є тисячі норм часу, виробітку, обслуговування чи чисельності на різні види робіт, для різних професій і посад. Вони взяті зі збірників норм, які офіційно видані та рекомендовані до застосування.
 
Тут можна замовити паперові копії численних збірників норм або кваліфікаційних довідників. Текст або числа на сайті - це добре, але часом потрібний і сам документ. Саме для цього тут і створено такий розділ.
 
Тут ви знайдете класифікатори професій та усі випуски ДКХП, ЕТКС, КСДС. Також у цьому розділі десятки тисяч посадових інструкцій для керівників, фахівців, службовців та робітників.
 
Оцінювати персонал завжди клопітно. У цьому розділі можна в автоматизованому режимі оцінити компетенції працівників, провести грейдування персоналу. Ви просто вибираєте підходящий варіант, а все інше робить сайт.
 
Про ощадливе виробництво написано багато книжок, але із практикою впровадження завжди складності. Тут не лише інформація, а й автоматизоване вирішення найважливіших завдань TPM та 7QCT.
Контакти: пошт@, тел. +38 (067) 664-92-42, Skype   Viber   WhatsApp   Telegram © Лучанінов С.В., 2013
     Версія від 29.03.2022