НОРМУЄМО УСІХ
Підприємства громадського харчування
Бармен
Склад робіт Обслуговує споживачів: пропонує, показує, реалізує
готові до споживання алкогольні, слабоалкогольні та безалкогольні напої, страви,
закуски, кондитерські вироби. Готує алкогольні та слабоалкогольні напої: міцні,
десертні, ігристі, з фруктами, яйцем, шаруваті коктейлі, крюшони, пунші, гроги,
глінтвейни, дейзі тощо. Змішує компоненти напоїв в шейкері, крюшонницях,
блендері, збиває їх за допомогою інструментів. Готує холодні та гарячі закуски:
з грибів, сандвічів, канапе, сосисок, ковбаси, шинки, фаршированих яєць, овочів,
фруктів, ягід тощо. Зустрічає споживачів, ознайомлює їх з асортиментом і
рецептурою напоїв, які реалізуються в барах. Забезпечує додержання порядку
розрахунків із споживачами, ведення необхідного обліку, складання та здавання
товарних звітів, виручки, чеків. Забезпечує зберігання напоїв, кулінарної
продукції та покупних товарів відповідно до термінів і режиму зберігання.
Оформляє вітрини та прилавки, утримує їх у належному стані. Експлуатує та
обслуговує аудіо та відеоапаратуру. Контролює додержання споживачами культури
поведінки. Веде необхідний облік, складає та здає товарні звіти. Підраховує та
здає гроші.
Кількість місць у залі, що обслуговує бар, шт.
(>0) Характер роботи бармена .........................
Тривалість роботи закладу, годин на день ........
Режим роботи закладу ............................
Норма обслуговування
50
місць у залі на одного бармена.
Нормативна чисельність
0,40
осіб, враховуючи графік роботи -
0,40
осіб.
Нормативна база: Рекомендации по определению структуры и
штатов предприятий общественного питания системы Министерства торговли (1987
р.).
|