ЛСВ консультант - Нормуємо усіх: офіціант
HyperLink
GooglePlay  Facebook  VKontakte  LinkedIn  YouTube  Rutube  Twitter
 
укр | рус

Частину функцій вимкнено.
Вхід   Реєстрація


GooglePlay  Facebook  VKontakte  LinkedIn  YouTube  Rutube  Twitter

НОРМУЄМО УСІХ

Підприємства громадського харчування


Офіціант

Склад робіт
Готує зал до обслуговування споживачів. Отримує посуд, прибори, столову білизну. Полірує посуд, прибори. Складає серветки різними способами. Здійснює попередню сервіровку столів. Приймає замовлення від споживачів. Отримує страви в роздавальні та в буфеті. Подає страви і напої. Обслуговує неофіційні банкети. Оформляє рахунки і розраховується по них із споживачами. Прибирає використані посуд, прибори, столи. Замінює столову білизну. Обслуговує споживачів.Надає споживачам допомогу під час вибору страв і напоїв, рекомендує напої до страв, подає їх на столи. Розраховується із споживачами, виписує рахунок на бланку встановленої форми. Здає виручку в касу підприємства в установленому порядку. Обслуговує весілля, товариські зустрічі, вечори відпочинку, ювілеї, урочисті та офіційні прийоми, наради, конференції, переговори, з’їзди тощо на підприємствах громадського харчування, на підприємстві замовника та вдома. Обслуговує іноземних туристів. Подає деякі фірмові страви та напої з проведенням заключних операцій в присутності споживача, який замовив ці страви.

Кількість місць у залі, шт. .......  (>0)
Тип закладу .......................
Категорія закладу .................
Особливості обслуговування ........
Тривалість роботи закладу, год./день
Режим роботи закладу ..............

Норма обслуговування    16  місць на одного офіціанта.
Нормативна чисельність 1,25  осіб, враховуючи графік роботи - 1,25  осіб.


Нормативна база: Рекомендации по определению структуры и штатов предприятий общественного питания системы Министерства торговли (1987 р.).

ПОДІЛИТИСЯ  FB  VK  IN  TW
Тут є тисячі норм часу, виробітку, обслуговування чи чисельності на різні види робіт, для різних професій і посад. Вони взяті зі збірників норм, які офіційно видані та рекомендовані до застосування.
 
Тут можна замовити паперові копії численних збірників норм або кваліфікаційних довідників. Текст або числа на сайті - це добре, але часом потрібний і сам документ. Саме для цього тут і створено такий розділ.
 
Тут ви знайдете класифікатори професій та усі випуски ДКХП, ЕТКС, КСДС. Також у цьому розділі десятки тисяч посадових інструкцій для керівників, фахівців, службовців та робітників.
 
Оцінювати персонал завжди клопітно. У цьому розділі можна в автоматизованому режимі оцінити компетенції працівників, провести грейдування персоналу. Ви просто вибираєте підходящий варіант, а все інше робить сайт.
 
Про ощадливе виробництво написано багато книжок, але із практикою впровадження завжди складності. Тут не лише інформація, а й автоматизоване вирішення найважливіших завдань TPM та 7QCT.
Контакти: пошт@, тел. +38 (067) 664-92-42, Skype   Viber   WhatsApp   Telegram © Лучанінов С.В., 2013
     Версія від 04.08.2024